Reizigersspreekuur

vliegtuigTijdens uw verblijf in het buitenland kunt u met infectieziekten worden geconfronteerd die in Nederland niet of nauwelijks voorkomen. Deze ziekten worden op verschillende manieren overgedragen.

Landen en vaccinaties

Wanneer u naar één van de volgende werelddelen reist, zijn vaccinaties zeker aan te raden:

  • Afrika: bijv. Marokko, Tunesië, Egypte
  • Europa: bijv. Roemenië, Bulgarije, Kroatië, Turkije
  • Zuidoost-Azië: bijv. China

Sommige landen stellen bepaalde vaccinaties verplicht, andere vaccinaties worden aanbevolen. Een vaccinatie wordt aanbevolen als reizen naar het betreffende gebied voor de reizigers een risico met zich mee brengt om een infectieziekte op te lopen.

Vaccinaties en deskundig advies

Voor een reisadvies en voor de vaccinaties kunt u terecht bij Medisch Centrum Bussum Zuid. Als bijkomend voordeel kennen wij uw medische voorgeschiedenis. Bij voorkeur dient u 5 weken voor vertrek te komen. Indien u langer dan 3 maanden weg blijft, dient u minimaal 2 maanden voor vertrek langs te komen. Voordat een reisadvies voor u opgesteld kan worden, dient u eerst het reisformulier in te vullen. Deze kunt u vragen aan de assistente. Zij zal vervolgens contact met u opnemen om een afspraak te maken.

Download het reisanamneseformulier

Tarieven

Aan het reisadvies en de vaccinaties zijn kosten verbonden. Wij stellen deze gelijk aan de GGD. Deze kunt u bij ons pinnen. Er zijn steeds meer ziektekostenverzekeraars die de kosten voor preventieve activiteiten vergoeden. Neem hiervoor contact op met uw zorgverzekering.

Download de prijslijst reizigersvaccinatie