In- en uitschrijvingen / dossier overdracht

Algemeen:

U kunt bij de assistente informeren of, en welke huisarts bij MCBZ open is voor nieuwe patiënten. Ons werkgebied voor nieuwe patiënten is uitsluitend voor patiënten wonende in Bussum

 

Nieuwe inschrijvingen:

Wilt u zich in een van de praktijken inschrijven, dan krijgt u via de assistente een inschrijfformulier, een praktijkfolder en een toestemmingsformulier over het beschikbaar stellen van uw medisch gegevens via de LSP. Deze dienen volledig te worden ingevuld. Hierna zal de assistenten een kennismaking afspraak maken met uw nieuwe huisarts. Zowel de huisarts als patiënt hebben dan nog de mogelijkheid om af te zien van een inschrijving in de praktijk.

Daarna vragen wij u door te geven aan uw oude huisarts dat u veranderd bent van huisarts. Zo kan uw oude patiëntendossier overgedragen worden aan uw nieuwe huisarts. Alleen dan mag de oude huisarts, samen met een melding van uw nieuwe huisarts, uw gegevens beveiligd versturen naar huisarts in MCBZ.

  

Uitschrijven:

Als uw gaat verhuizen buiten Bussum, dan moet u zo snel mogelijk een nieuwe huisarts zoeken. Geef uw nieuwe huisarts door aan de assistente van MCBZ. Alleen dan kan de assistente samen met de aanvraag van uw nieuwe huisarts uw dossier beveiligd versturen. Zonder uw afmelding bij de oude huisarts mogen wij niet uw dossier opsturen naar uw nieuwe huisarts.