Herhalingsrecepten

U kunt herhaalrecepten inspreken op de receptenlijn. U kunt echter ook hier via internet een herhalingsrecept aanvragen. Het gaat om recepten die u al eerder van uw huisarts voorgeschreven heeft gekregen. Voor nieuwe recepten dient u eerst een afspraak te maken met uw huisarts. Druk op onderstaande knop voor het invulformulier.

Herhalingsrecept aanvragen

Herhalingsrecept

Als u medicijnen nodig heeft, zal de huisarts op het spreekuur altijd het eerste recept uitschrijven. In veel gevallen zult u hetzelfde medicijn voor een langere periode gebruiken. Bijvoorbeeld als u de pil gebruikt of een chronische aandoening hebt. Als uw medicijnen op zijn, kunt u de receptlijn bellen voor een herhalingsrecept. De assistente legt het verzoek voor aan de huisarts die vervolgens het recept uitschrijft. Als u ’s ochtends voor 10.30 uur belt, kunt u uw medicatie de volgende werkdag na 12.00 afhalen bij de apotheek. Recepten die na 10.30 zijn aangevraagd, liggen 2 werkdagen later klaar.

De receptenlijn heeft het volgende nummer:
035-691 97 21

Andere recepten

Een recept is geen herhalingsrecept als u andere klachten heeft of over wil stappen op een ander medicijn. Zulke gevallen zult u altijd moeten overleggen met de huisarts. U kunt daarvoor een afspraak maken voor het spreekuur of u overlegt met de assistente die uw probleem dan met de huisarts bespreekt en u terug belt.