Corona virus

CORONA INFORNATIE

Als u klachten heeft van koorts, hoesten, keelpijn, benauwdheid, moeheid, buikpijn, diarree, of verlies van smaak en reuk, is het advies u te laten testen op corona. Sinds 1 juni is dat mogelijk bij de GGD in Bussum. U kunt een afspraak maken via het landelijke nummer 0800-1202.

 

Vanwege het Coronavirus hebben wij de werkwijze in de praktijk aangepast voor uw en onze veiligheid en werken wij conform de adviezen van het RIVM.

Het uitgangspunt blijft dat wij ten alle tijden bereikbaar zijn voor uw hulpvragen!

Wel hebben we een aantal ‘spelregels’:

  1. U kan niet in de praktijk komen bij koorts, hoesten, keelpijn, of neusverkoudheid. Bel 0800-1202 voor een test op het Coronavirus of bel naar de assistente als u advies nodig heeft.
  2. Kom alleen op afspraak naar de praktijk (en niet zonder afspraak binnen lopen) en desinfecteer uw handen in de hal bij de receptie.
  3. Kom alleen naar het spreekuur. Bij jonge kinderen en kwetsbare ouderen mag  1 begeleider mee.
  4. U mag maximaal 5 minuten voor uw afspraaktijd in de wachtkamer plaatsnemen (wacht even buiten of in de auto, mocht u eerder aanwezig zijn).
  5. Houd in de wachtkamer ook 1.5 meter afstand van andere bezoekers.
  6. Bij het maken van een afspraak zal de praktijkassistent(e) uw klachten uitvragen en met u overleggen of uw klacht behandeld kan worden door een terugbelafspraak door de huisarts, een e-consult (b.v. bij huidaandoeningen) of dat u op het spreekuur moet komen.
  7. We willen u wijzen op de mogelijkheid om de vragen die u heeft voor de huisarts te stellen via e-consult. Dit kan via het contact formulier op onze website.
  8. Bij klachten die mogelijk wijzen op Corona en die een bezoek aan de arts nodig maken, zal een afspraak gemaakt worden op het zogenaamde “luchtwegspreekuur”. Op dit spreekuur zal de arts u met beschermende maatregelen zien (witte jas of schort, beschermbril, mondkapje en handschoenen).
  9. Wij dragen niet standaard mondkapjes.
  10. Praktijkverpleegkundige: afspraken die gemaakt zijn gaan door met bovenstaande spelregels in acht nemende.

Heeft u vragen over het coronavirus? Neemt u dan contact op met het RIVM (0800) 13 51 of kijk op RIVM.
Maakt u zich zorgen over uw eigen gezondheid of die van uw huisgenoten? Kijk eerst op thuisarts.nl